Eğlenceli, keyifli ve adrenalin dolu bir organizasyon geçirmek için, İzmir Organizasyon ekibinin bir dizi etkinlik programları var. Organizasyonunuzun türüne, organizasyon mekanının büyüklüğüne, açık alanda ya da kapalı alanda olmasına, organizasyona davet edilen katılımcıların sayısına göre çeşitli oyunlar, yarışmalar ve aktiviteler düzenliyoruz. Bireysel ve takım oyunları olarak adlandırdığımız ve sınıflandırdığımız oyunlardan biri de çocuk yetişkin herkesin bildiği ‘halat çekme’ oyunu.
Halat Çekme Oyunu Nedir ve Nasıl Oynanır?
Oyun 2 ayrı takımdan ve istenilen sayıda oyuncudan oluşur. Takımlar eşit sayıda yarışmacılara ayrılırlar. Takımlardaki yarışmacı dağılımının güç ve kuvvet olarak da dengeli dağılması, yarışmanın adil olması için gerekli olan kurallardan biri. Yarışma için yaş grubuna ve yarışmacı sayısına uygun uzunlukta belirlenen bir halat hazırlıyoruz. Oyunun hakemi (hakem piknik organizasyonu gibi etkinliklerde çoğunlukla piknik sunucusu, animatör sunucu veya MC oluyor) yarışmanın orta çizgisini belirliyor. Rakip 2 takım karşı karşıya diziliyorlar. Takımın yarışmacıları da tek sıra halinde halatı tutarak bekliyorlar. Hakem yarışmacının başlangıç işaretini verdiği anda takımlar halatı çekerek karşı takımın çizgisini aşmasını sağlamaya çalışıyorlar. Herhangi biri çizgiyi geçene kadar kıran kırana mücadele devam ediyor. Çizgiyi geçen takım oyunu kaybetmiş oluyor. Takım ruhunun çok önemli olduğu, güçlerin ve taktiklerin yarıştığı, izleyiciye de en az yarışmacılar kadar keyif veren heyecanlı bir takım oyunu.
Oyunun Kuralları ve Kazanma Taktikleri
Oyunun Kuralları
- Her iki takımın yarışmacıları güç, yaş, kilo ve cinsiyet gibi faktörler açısından dengeli olmalıdır. Aksi takdirde adil bir yarışma olamaz.
- Takımın oyuncuları tek sıra halinde dizilerek 2 elleriyle birlikte halatı tutmak zorundadırlar.
- Hakemin başlatma işareti ya da düdüğü olmadan halat çekme başlatılamaz.
- Ortadaki başlangıç çizgisini geçen ya da çizgiye basan oyuncunun olduğu takım oyunu kaybetmiş olur.
Oyunu Kazanma Taktikleri
- Oyunu kazanmak için sıranın en önüne ve en arkasına takımın en güçlü olan yarışmacısını koymalısınız. Böylece hem arkada hem ön sırada bulunan ekibin güçlü yarışmacısı oyunun kaderini belirleyebilecektir. Ayrıca karşı takımın motivasyonunu da büyük ölçüde düşürebilir.
- Karşı takımın boş zamanını, ipi bıraktığı ya da güç uygulamadığı zamanı iyi kollayabilmek gerekir.
- Ekip ruhu bu oyunda çok önemlidir. Oyun esnasında izleyeceğiniz stratejileri ekip arkadaşlarınızla paylaşmalı, uygulamaya dökmelisiniz. Aynı anda ipe çekme kuvveti uygulamak, karşı takımın bir anda boş bulunmasına sebep olacaktır.
Pingback: Bardak Kaydırma Oyunu Kiralama İzmir Organizasyon
Pingback: Çuval Yarışı İzmir Organizasyon Bireysel ve Takım Oyunları